Senior race trackWilt u minder stress, kunnen ontspannen en beter slapen? Bewegen is de oplossing. Doet u dat regelmatig? Dan zit u waarschijnlijk lekker in uw vel en is uw lichaam fit en gezond. Bijkomende voordelen zijn dat u hierdoor de kans verlaagt op (chronische) ziektes als diabetes type 2, hart- en vaatziekten en kanker. Maar wat is nu eigenlijk gezond bewegen?

Gezond bewegen
Gezond bewegen betekent dat u minstens 5 dagen per week een half uur per dag actief beweegt zoals fietsen, dansen, huishoudelijk werk of tuinieren. U hoeft geen half uur achter elkaar te bewegen, maar kunt dit over de gehele dag verdelen. Welke vorm van beweging doet u graag? Het blijkt dat zelfs de kleinste veranderingen in uw levensstijl qua bewegen een positieve invloed hebben op uw lichamelijke en geestelijke gezondheid.

Verschillende hulpmiddelen
Begin niet te fanatiek met meer bewegen, want de kans op een blessure is dan groter. Elk jaar zijn er miljoenen mensen die tijdens het sporten of bewegen een blessure oplopen. Uw Zorgexpert heeft diverse hulpmiddelen die handig voor u kunnen zijn om een blessure te voorkomen. Ook als u helaas al last heeft van een blessure kunt u bij ons terecht. U kunt o.a. kiezen uit orthopedische ondersteuning, bandages of braces. Ga voor een bandage als u problemen heeft met uw enkel, knie of pols en gebruik een brace voor meer ondersteuning bij het bewegen. Er is een belangrijk verschil met een bandage, want een brace oefent van buitenaf een normale druk tot sterke druk uit op een gewricht en is geschikt voor het stabiliseren ervan. U kunt kiezen uit verschillende modellen, eentje met harde kunststof of metalen onderdelen.

Uw Zorgexpert
Voor andere zorghulpmiddelen kunt u ook bij Uw Zorgexpert terecht. Wilt u meer informatie over één van onze producten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Bij Uw Zorgexpert vindt u moderne zorgartikelen op een snelle, eenvoudige manier.