Geplaatst: juli 2017. Het zal u vast niet ontgaan zijn: het bericht dat Alzheimer in 2040 naar verwachting de grootste doodsoorzaak in Nederland is. Alzheimer, ook wel bekend als dementie, heeft behalve op het geheugen ook een verwoestende invloed op het lichaam. Zeker in de laatste fase van Alzheimer treden ook de nodige lichamelijke klachten op. Van vermoeidheid en vermagering tot incontinentie en zwakkere spieren.

Hoe bied je hulp?Photo by Jordan n Sanchez
Vanuit Uw Zorgexpert probeer ik hulpbehoevenden op een laagdrempelige en veilige manier te voorzien van de juiste hulpmiddelen. Maar het is lastig om de juiste hulpmiddelen te bieden aan iemand met dementie. Hoe zorg je er tenslotte voor dat een patiënt weer in staat is een gesprek te volgen of zich te oriënteren? Hoe help je zo iemand herinneringen op te halen? Dat lukt niet met het aanreiken van simpele hulpmiddelen als schema’s, post-its een speciale telefoon en soortgelijke producten.

In ontwikkeling
In dat opzicht is Alzheimer en ontzettend lastige ziekte om als externe in te kunnen ontlasten. Gelukkig staat de medische hulpmiddelenmarkt niet stil. Mijn hoop is behalve op een medicijn dan ook gevestigd op een uitbreiding en verdere verbetering van hulpmiddelen speciaal voor Alzheimerpatiënten. Zodat we niet alleen de patiënt zelf, maar ook de naaste familie, vrienden en verzorgers zoveel mogelijk kunnen ondersteunen en ontlasten. Nederland kent nu al meer dan een miljoen mantelzorgers. Dat zullen er in de toekomst alleen maar meer worden. Mantelzorg is zwaar. Daarom hoop ik dat u samen met mij bereid bent de schouders eronder te zetten en waar mogelijk hulp te bieden.

Op de hoogte blijven
Bij Uw Zorgexpert volgen we de ontwikkelingen op de markt voor hulpmiddelen nauwgezet. Waar mogelijk breiden wij ons assortiment uit. Heeft u interesse om zich als partner bij onze webshop aan te sluiten of heeft u vragen over ons assortiment? Schroom niet vrijblijvend contact op te nemen. Samen komen we er wel!